Deschiderea Centrului

 

Cuvântul  Inspectorului  Școlar General,

prof. Vasilica Zaharia 2013-2014

Nu îţi coborî aşteptările pentru a se potrivi cu performanţa ta.

 Ridică-ţi nivelul de performanţă pentru a se potrivi cu aşteptările tale.

 (Ralph Marston, editorialist)

           Iniţiativele cele mai bune sunt cele care au la bază o echipă. În acest sens, se apropie de realitate şi iniţiativa de deschidere a Centrului de Excelenţă în Matematică si Informatica – Focsani, ca urmare a parteneriatului între Inspectoratul Şcolar al Judetului Vrancea, Colegiul National “Al. I. Cuza” Focsani si Scoala “Stefan cel Mare” Focsani si cu sprijinul Consiliului Judetean Vrancea.

Diapozitiv1

Conceptul centrului de pregătire pentru excelență a elevilor din Vrancea ar fi rămas doar unul în stadiul de proiect dacă nu ar fi avut un impact major asupra elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, cărora le mulţumim  astfel pentru interesul şi sprijinul acordat în vedere atingerii optimului de performanţă.

În fapt, ne dorim ca elevii participanţi la activităţile centrului să exceleze nu numai în performarea utilizării unor algoritmi sau reţete, reducând matematica la rezolvarea de probleme, ci să perceapă matematica drept un fapt de cultură şi cu utilitate în realitatea înconjurătoare şi să abordeze educaţia matematica drept  o cultură a efortului.

Centrul de Pregătire în Matematică si Informatica – Focsani  va desfăşura activităţi pentru  elevi din tot judetul Vrancea, din clasele V – VIII.

centru mate-info 2_zps0kiernhx                 centru mate-info 3_zpsrs3oqfzv                 centru mate-info 7_zpsqqsn0rsq

Pe parcursul acestui an scolar profesori cu experienţă vor dezvolta teme de performanţă, toate acestea cu sprijinul financiar şi logistic al partenerilor de proiect si al tuturor celor care doresc sa se implice in antrenarea copiilor catre performanta.

În sprijinul elevilor, se vor organiza activităţi complementare (consiliere, autocunoaştere, dezvoltarea încrederii în sine etc), acestea fiind oferite de profesori de specialitate.

Elevii care vor urma cursurile Centrului de Excelenţă în Matematică si Informatica – Focsani vor fi recompensaţi, în funcţie de rezultate şi prezenţa la activităţi, cu locuri gratuite în tabere şcolare, în vacanta de vară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s